Villas Guynemer, Courbevoie

Courbevoie, villas Guynemer

bandeau-villa-guynemer-Courbevoie

Intergenerational dialogue shaped this synergetic partnership with a young developer to build nine detached homes within a single architectural complex. A dense urban environment meant that the building model was adapted to constraints. A need to rationalize space due to the immediate surroundings allowed the project to move from a cul-de-sac to a village-inspired approach. Playing with scale, battens on latticework windows act as guard rails on terraces and become parking ramps concealed beneath pergolas.

Client : Cap Synthèse
Location : Courbevoie – Rue de Bitche
Programme : Logements
Status : delivered in septembre 2017
Total area : 1 115 m²
Housing : 9 singles houses / SDP logements: 1 095 m²
Budget : 2.2 M€
Project manager : Amélie Gressier, Nataly Tello, Nicolas Diaz Giuffrida
Perspectivist: Arnaud Sabatier
Environmental programme :  RT respected

Share Project :

similar projects